Am folosit asa:
Se face maiaua din putin lapte cald, 3 linguri de faina, zaharul si drojdia si se lasa la crescut 15 min.
- 500 grame faina
- 1 cub de drojdie
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 50 grame unt
- 260 grame lapte
- putina sare
- 35 grame zahar
- esenta de lamaie
- 1 ou
- ulei pentru prajit
- ciocolata pentru ornat
Se face maiaua din putin lapte cald, 3 linguri de faina, zaharul si drojdia si se lasa la crescut 15 min.
Intr-un bol incapator se pune faina, oul, coaja de lamaie, esenta, sarea, maiaua si laptele si se omogenizeaza ingredientele apoi se adauga untul topit si se framanta aluatul min 20 min.
Il lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem apoi o foaie de aluat pe masa de lucru si cu ajutorul unei forme rotunde taiem gogosile pe care le lasam sa mai creasca inca 10 min iar apoi le prajim in ulei incins.
Pentru a decora putin gogosile am folosit niste ciocolata topita.
Au iesit foarte bune iar prietenul nostru a fost placut surprins.
Acum are si blogul meu o reteta de gogosi :)
13 comentarii:
Un premiu te asteapta pe blogul meu...
Pe curand.
Ce frumoase si pufoase..nici eu nu am mai facut de ceva vreme,gogosi...dar acum mi-ai facuttttt o poftaaaa..:)
Fainute...erau si mai pufoase daca aveau gaura, dar is ok!
Pai exact asta am vrut sa fie fara gaura....reteta pentru alea cu gaura este alta.
Wow how beautiful gogosi! I love gogosi, but your are so delicious! Compliments!
multumesc pentru gogosi. inca o data. super delicioase, mai ales in spital
gogosi super ,gestul,incalificabil...de frumos!
Ce faine is...arata incredibil!
Si presupun ca au un iz sublim de coaja de lamaie,intr-adevar gogosile sunt cele mai simple si desavarsite prajituri
(p.s..ale tale sunt adorabile)
Nepotelul meu tot vroia gogosi si reteta ta parea cea mai simpla asa ca m-am pus pe treaba.. dar am uitat sa pun untul .. oare mai ies la fel de pufoase?:D
Sa stii ca untul are un mare rol in a face gogosile pufoase. Daca nu ai unt poti pune si ceva ulei . Sper sa iasa bune si fara unt.
azi am facut reteta ta de gogosi, au iesit super bune, felicitarile mele.
Am facut si eu aceste gogosi pufoase dar nu le-am adaugat ciocolata, data viitoare sigur le voi pune si ciocolata deasupra, arata delicioase!
Sunt cele mai bune gogosi pe care le am mancat vreodata! Toata lumea stie k fac cele mai bune gogosi! Am detronat si babele la tara... Daca vreti sa le faceti cu gaura, intindeti foaia mai subtire, daca vreti fara gaura, mai groasa foaia! Multumesc pt reteta. Prima data knd am facut gogosi a fost dupa reteta ta. De ficare data au iesit delicioase.
Trimiteți un comentariu