vineri, 7 august 2009

WAFFLE ( RETETA DE BAZA)

Uite inca o reteta de waffle, este clar ca se mananca multe waffle aici. Reteta asta este reteta de baza pentru waffle, e destul de simpla si o gasiti peste tot. Spre deosebire de cele belgiene , acestea sunt foarte pufoase si ca o inbunatatire a aluatului puteti adauga fructe uscate sau proaspete sau orice va mai trece prin cap. Eu am facut reteta pentru micul dejun si le-am servit cu multa miere de albine ( cred ca erau foarte bune si cu sirop de artar). Ne trebuie cam asa:
  • 125 grame unt
  • 150 grame faina
  • 75 grame zahar
  • 75 ml lapte
  • praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
Untul se amesteca cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

In acest moment compozitia v-a arata ca o maioneza taiata...nu
va ingrijorati, e perfect normal.

Adaugam apoi faina, putin cate putin, alternand cu laptele.
Aluatul e aratos acum , arata ca o crema bine legata.
Din aceasta compozitie trebuie sa va iasa 4 waffle facute la presa de waflle in forma de floricica.
Sunt pufoase si gustoase si merg cu gem, toping de ciocolata, am vazut chiar si un tort facut din aceste " napolitane" cu multa frisca intre staturi si cu gem de prune. Poate asa o sa fac data viitoare, dar pana atunci POFTA BUNA!

0 comentarii:

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner