- 100 ml ulei
- 500 ml lapte
- 5 oua
- 1 lingurita rasa sare.
- 300 g branza proaspata de vaci
- 200 g telemea
- 1 legatura marar
Se despart ouale, galbenusurile de albusuri si acestea din urma se bat spuma tare.
Se lasa aluatul sa se raceasca cateva minute si apoi se amesteca pe rand
galbenusurile, sarea si spuma de albusuri insa aceasta se amesteca cu gija de jos in sus pentru a nu se lasa.
Pe tava de la cuptor se pune hartie de copt si apoi se intinde compozitia pe toata tava.
Se da la cuptor pentru 15 min insa trebuie sa verificam sa nu se arda.
Intr-un castron se prepara umplutura de branza din telemeaua data pe razatoare, branza de vaci si mararul tocat marunt.
Cand foaia este coapta, se ia un prosop de bucatarie si se uda cu apa rece, se stoarce foarte bine si pe el punem foaia de rulada insa sa avem grija ca aceasta sa fie cu partea de jos, cea care a stat in tava, pe prosop si nu invers pentru ca altfel se lipeste. Rulam foaia in prosop si lasam pentru 10
min, iar apoi umplem rulada cu crema de branza.
POFTA BUNA!
2 comentarii:
E foarte-foarte buna reteta, mai ales pentru amatorii de patiserii cu multa branza - cazul subsemnatei!
Si noua ne place tare mult. Multumesc de vizita.
Trimiteți un comentariu