luni, 31 august 2009

GOGOSI PUFOASE!



Nu am facut gogosi de ceva timp si probabil nici nu faceam prea curand insa saptamana trecuta un amic imi spune ca blogului meu ii lipseste o reteta de gogosi, am spus ca o sa aiba si o reteta de gogosi atunci cand o sa le fac insa deocamdata nu prea aveam chef de gogosi, stiti voi caloriile astea..... Intamplarea a facut ca el sa stea in spital cateva zile pentru o operatie usoara si Luci, sotul meu a vrut sa-i faca o vizita. M-am gandit atunci ca ar fi o surpriza placuta daca i-as face niste gogosi pufoase, stiind ca ii plac.
Am folosit asa:
  • 500 grame faina
  • 1 cub de drojdie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 50 grame unt
  • 260 grame lapte
  • putina sare
  • 35 grame zahar
  • esenta de lamaie
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • ciocolata pentru ornat

Se face maiaua din putin lapte cald, 3 linguri de faina, zaharul si drojdia si se lasa la crescut 15 min.
Intr-un bol incapator se pune faina, oul, coaja de lamaie, esenta, sarea, maiaua si laptele si se omogenizeaza ingredientele apoi se adauga untul topit si se framanta aluatul min 20 min.
Il lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.





Intindem apoi o foaie de aluat pe masa de lucru si cu ajutorul unei forme rotunde taiem gogosile pe care le lasam sa mai creasca inca 10 min iar apoi le prajim in ulei incins.

Pentru a decora putin gogosile am folosit niste ciocolata topita.
Au iesit foarte bune iar prietenul nostru a fost placut surprins.

Acum are si blogul meu o reteta de gogosi :)

13 comentarii:

carnetul de retete spunea...

Un premiu te asteapta pe blogul meu...
Pe curand.

dana spunea...

Ce frumoase si pufoase..nici eu nu am mai facut de ceva vreme,gogosi...dar acum mi-ai facuttttt o poftaaaa..:)

Ducesa spunea...

Fainute...erau si mai pufoase daca aveau gaura, dar is ok!

Oana spunea...

Pai exact asta am vrut sa fie fara gaura....reteta pentru alea cu gaura este alta.

Maria spunea...

Wow how beautiful gogosi! I love gogosi, but your are so delicious! Compliments!

mcgrig1 spunea...

multumesc pentru gogosi. inca o data. super delicioase, mai ales in spital

Momo spunea...

gogosi super ,gestul,incalificabil...de frumos!

Craita spunea...

Ce faine is...arata incredibil!
Si presupun ca au un iz sublim de coaja de lamaie,intr-adevar gogosile sunt cele mai simple si desavarsite prajituri
(p.s..ale tale sunt adorabile)

Anonim spunea...

Nepotelul meu tot vroia gogosi si reteta ta parea cea mai simpla asa ca m-am pus pe treaba.. dar am uitat sa pun untul .. oare mai ies la fel de pufoase?:D

Oana spunea...

Sa stii ca untul are un mare rol in a face gogosile pufoase. Daca nu ai unt poti pune si ceva ulei . Sper sa iasa bune si fara unt.

Alexa spunea...

azi am facut reteta ta de gogosi, au iesit super bune, felicitarile mele.

Retete culinare spunea...

Am facut si eu aceste gogosi pufoase dar nu le-am adaugat ciocolata, data viitoare sigur le voi pune si ciocolata deasupra, arata delicioase!

Anonim spunea...

Sunt cele mai bune gogosi pe care le am mancat vreodata! Toata lumea stie k fac cele mai bune gogosi! Am detronat si babele la tara... Daca vreti sa le faceti cu gaura, intindeti foaia mai subtire, daca vreti fara gaura, mai groasa foaia! Multumesc pt reteta. Prima data knd am facut gogosi a fost dupa reteta ta. De ficare data au iesit delicioase.

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner