miercuri, 19 august 2009

SALATA CU MARCOU AFUMAT

Ador salatica asta, nici nu va pot spune cat e de buna. Cei ce iubesc pestele, asa ca mine, o sa fie cu siguranta incantati de minunatia asta. Este foarte usoara, dureaza foarte putin sa o faci, are putine ingrediente si dispare imediat din farfurie. Cam ce ne trebuie:
  • 1 macrou afumat de aproximativ 250 grame
  • 1 lamaie
  • boabe de porumb 150 grame
  • ceapa verde
  • maioneza din 2 galbenusuri
Astea sunt ingredientele, doar am spus ca sunt putine, dar sa vedeti ce bunatate iese.
Incepem cu macroul. Sunt mai multe feluri de macrou afumat si trebuie sa aveti grija pe care il alegeti pentru ca sunt multe feluri extrem de sarate si unele care au niste condimente picante rau, daca va place sarat sau picant e in regula insa eu cred ca la salata asta nu prea se potriveste un peste condimentat. Eu am luat un macrou importat din Polonia, insa nu mai retin firma, care a fost numai bun fiind sarat exact cat trebuie. Pestele in curatam de oase ( nu are prea multe) si pielita de deasupra si il taiem in bucati mai mici.
Ceapa o taiem marunt. Nu va trebuie neaparat ceapa verde insa asta aduce culoare salatei.
Acum boabele de porumb. Puteti folosi boabe de la conserva sau proaspete cum am folosit eu pentru ca aveam niste porumb in casa (fierbeti intai orumbul si apoi scoateti boabele si nu invers).
Maioneza eu o fac tot timpul in casa dintr-un galbenus fiert si unul crud deoarece cea din comert nu imi place deloc la gust.
Dupa ce am terminat cu pregatirea ingredientelor nu ne ramane decar formam salata. Punem intr-un vas incapator pestele, ceapa taiata marunt, porumbul si amestecam, adaugam apoi maioneza sa lege ingredientele si la sfarsit sucul de la lamaie, eu am pus sucul de la 1 lamaie insa gustati si puneti dupa gust cat trebuie.
Este absolut delicioasa, trebuie incercata!

5 comentarii:

Momo spunea...

minunata salata ta,oana!fac si eu ceva in genul asta,dar inlocuiesc maioneza cu un avocado...multumesc ca m-ai adaugat in listuta ta!

Oana spunea...

Buna ideea cu avocado, si mai sanatoasa, o sa o incerc cu siguranta.

Zuzu spunea...

vaiiiiiii, e demential blogul asta!!!

Oana spunea...

Multumesc frumos Anna.

Pembe Tatlar spunea...

Hımm nefis gözüküyor ellerine sağlık çok severim harika:))

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner