marți, 4 august 2009

RULADA CU BRANZA


Rulada asta am incercat-o pentru ca aveam ceva branza in frigider si nu stiam ce sa fac cu ea. Este relativ simpla insa cu ruladele am tot timpul emoii sa nu se rupa blatul. Ingredientele sunt pentru o tava de aragaz.100 g faina
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa sare.
Pentru umplutura de branza:
  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 200 g telemea
  • 1 legatura marar
Modul de preparare este urmatorul: intr-o cratita mica se amesteca faina cu uleiul pana se formeaza o pasta, apoi, exact ca la ecler se adauga laptele fierbinte si se pune la foc pana ce se omogenizeaza, apoximativ 10 min, formandu-se o bila din aluat.
Se despart ouale, galbenusurile de albusuri si acestea din urma se bat spuma tare.
Se lasa aluatul sa se raceasca cateva minute si apoi se amesteca pe rand
galbenusurile, sarea si spuma de albusuri insa aceasta se amesteca cu gija de jos in sus pentru a nu se lasa.
Pe tava de la cuptor se pune hartie de copt si apoi se intinde compozitia pe toata tava.
Se da la cuptor pentru 15 min insa trebuie sa verificam sa nu se arda.
Intr-un castron se prepara umplutura de branza din telemeaua data pe razatoare, branza de vaci si mararul tocat marunt.
Cand foaia este coapta, se ia un prosop de bucatarie si se uda cu apa rece, se stoarce foarte bine si pe el punem foaia de rulada insa sa avem grija ca aceasta sa fie cu partea de jos, cea care a stat in tava, pe prosop si nu invers pentru ca altfel se lipeste. Rulam foaia in prosop si lasam pentru 10
min, iar apoi umplem rulada cu crema de branza.
POFTA BUNA!

2 comentarii:

MONONOKE KITCHEN spunea...

E foarte-foarte buna reteta, mai ales pentru amatorii de patiserii cu multa branza - cazul subsemnatei!

Oana spunea...

Si noua ne place tare mult. Multumesc de vizita.

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner