Ne trebuie:
- cartofi
- sare
- ulei de masline
- usturoi
- rozmarin
Se pun apoi in tava si se strivesc ( eu am folosit paleta pe care o folosesc la piure),
apoi se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, se presara sare si ceva rozmarin.
Se dau la cuptor pana capata o culoare aurie apoi se scot si se pune putin usturoi pe fiecare cartof,
usturoi pe care l-am strivit inainte si se mai lasa cateva min la cuptor.
Sunt foarte buni.
I-am servit alaturi de creier pane.
Avem nevoie de:
- creier -300 grame
- 2 oua
- sare, piper
- putina faina
Apoi le condimentam cu sare si piper si le dam prin faina si ou apoi le prajim in ulei incins.
Foarte buni cu cartofii striviti si cu un sos tatichi cu iaurt, usturoi si castravete ras.
6 comentarii:
Hi hi hi...le-am facut si eu ieri creier, dar in forma de jena, la cuptor. am sa postez reteta dupa ce ma voi intoarce din concediu. te pup.
Concediu placut! Pup.
I have never cooked with brain. How very brave of you. How does it taste and where do you get it?
vai ce bine arata, mi s-a facut super pofta :(
Sunt foarte buni cartofii facuti asa ! Creier n-am mai mancat tare de mult. Si mie mi-ai facut pofta :)
@Judy
In our region you can find it at almost any local supermarket.Try the frozen food section. It tastes very good but I can't find a similar taste to describe it ... you will have to try for yourself.
Trimiteți un comentariu