sâmbătă, 12 septembrie 2009

KEBAB

Initial am vrut sa fac niste turte, ca acelea pe care ni le facea bunica cand mergeam vara in vacanta insa dupa ce le-am facut m-am gandit la kebab si uite ce a iesit! Ne trebuie asa:
  • 400 gr faina
  • 200 ml apa
  • 20 gr drojdie
  • varza
  • castraveti murati
  • rosii
  • piept de pui
  • condimente

Aluatul pentru turte este din cele mai simple facut doar din apa, faina, drojdie si putina sare.
Se lasa la crescut 30-40 min si se formeaza turtele care se coc intr-o tigaie cu fundul mai gros sau in cuptor.
Au iesit tare bune si seamana mult cu turtitele facute de bunica, daca va cuprinde nostalgia copilariei puteti sa le incercati si sigur o sa fiti multumiti de rezultat.
Varza se taie ca pentru salata de varza si se sareaza putin, ba chiar puteti pune si putin ulei.
Rosiile si castravetii le taiati felii.
Pieptul de pui se taie fasii se condimenteaza si se gateste pe gratar.
Cand toate sunt pregatite formam kebabul: taiem turta in doua , punem un strat de varza, unul de castraveti si apoi pieptul de pui si feliile de rosie.



Am facut un kebab mai light fara sosuri de maioneza, ketchup si a fost delicios. L-am servit langa niste pernute picante din cartofi si desi e mai usor sa mergi sa cumperi kebab de la chioscul din coltul strazii e mult mai sanatos asta facut in casa si la fel de bun.
Pofta buna!

13 comentarii:

danna`s blog spunea...

Ce idee faina ai avut...,chiar mi-ai amintit acum de acele turte facute de bunicile noastre...nu prea sunt eu cu kebab-uri..shaorme..si alte asemenea..dar asa.. parca e altceva...o zi frumoasa in continuare...pup.

Oana spunea...

danna nici eu nu sunt deloc cu kebabul si shaorma dar asta a fost tare bun. Un we placut si tie.

dicharachera spunea...

Perfecte ti-au iesit, ca la mama lor acasa! ;) Iti sugerez sa incerci si o reteta de kumpir, cu siguranta ai auzit de ei. Sunt deliciosi si usor de preparat. Le-am facut odata o surpriza alor mei cu ei. Astept sa incerci si sa-mi spui cum ti-au iesit.

Oana spunea...

Multumesc de vizita Cristina! Am facut kumpir de cateva ori si o sa postez si reteta cando sa mai fac. Imi place mult insa dureaza pana se fac cartofii la cuptor.

Maria spunea...

Wow, send me one kebab from your...it looks so yummy and tasty. Kisses and have a nice weekend :)

Ducesa spunea...

Oana, felicitarile mele! turtitele astea merg umplute cu orice, asa-i?oricum, daca iti vede Bogdi al meu kebabul...saliveaza!

Cinnamon Girl aka Reeni♥ spunea...

I love these breads that you made, like a pita. I am looking for a recipe like this. I will be trying them! Looks really delicious!

Judy spunea...

Thank you for visiting my site. These look so delicious.

alison spunea...

ce minunatie ai facut!chiar imi stirneste salivatia...felicitari!

Goldielocks spunea...

super reteta,cred k o sa o incerc de curand mai ales ca de mult vroiam sa fac un kebab de casa.multumim pentru reteta

Oana spunea...

Chiar e de incercat!

Anonim spunea...

Hallo,

Foarte fain a iesit. Compliment
pe alte Meleaguri se zice la Creatia asta Dönner si este mai mult Cumpärat decit McDonnalds Creatii.

Salutäri

Anonim spunea...

ai uitat sa spui ca se condimenteaza carnea cu condimente,,patrunjel mustar, ulei ,chimen ,oregano curry etc.,,si se lasa cateva ore la rece.

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner