duminică, 27 septembrie 2009

CARTOFI STRIVITI SI CREIER PANE!


Cartofii sunt cea mai frecventa garnitura la noi la masa asa ca incerc mereu sa diversific modul in care ii prepar. De data asta " crushed potatoes", foarte buni, sigur se repeta!
Ne trebuie:
  • cartofi
  • sare
  • ulei de masline
  • usturoi
  • rozmarin
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja.
Se pun apoi in tava si se strivesc ( eu am folosit paleta pe care o folosesc la piure),
apoi se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, se presara sare si ceva rozmarin.
Se dau la cuptor pana capata o culoare aurie apoi se scot si se pune putin usturoi pe fiecare cartof,
usturoi pe care l-am strivit inainte si se mai lasa cateva min la cuptor.
Sunt foarte buni.
I-am servit alaturi de creier pane.
Avem nevoie de:
  • creier -300 grame
  • 2 oua
  • sare, piper
  • putina faina
Mai intai fierbem bucatile de creier, nu mult, cam 10 min pentru ca nu vrem sa il strivim.
Apoi le condimentam cu sare si piper si le dam prin faina si ou apoi le prajim in ulei incins.

Foarte buni cu cartofii striviti si cu un sos tatichi cu iaurt, usturoi si castravete ras.

6 comentarii:

Ducesa spunea...

Hi hi hi...le-am facut si eu ieri creier, dar in forma de jena, la cuptor. am sa postez reteta dupa ce ma voi intoarce din concediu. te pup.

Oana spunea...

Concediu placut! Pup.

Judy spunea...

I have never cooked with brain. How very brave of you. How does it taste and where do you get it?

Anne spunea...

vai ce bine arata, mi s-a facut super pofta :(

Ala Oancea spunea...

Sunt foarte buni cartofii facuti asa ! Creier n-am mai mancat tare de mult. Si mie mi-ai facut pofta :)

Oana spunea...

@Judy
In our region you can find it at almost any local supermarket.Try the frozen food section. It tastes very good but I can't find a similar taste to describe it ... you will have to try for yourself.

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner