
Este o prajitura cu multa nuca de cocos si putin acrisoara de la lamaie, o combinatie delicioasa. Am gasit reteta acum ceva timp pe blogul lui Edith, am notat-o dar abia acum am reusit sa o fac.
Ce ne trebuie:

- 200 g nuca de cocos
- 500g gris
- 750 g iaurt
- esenta de vanilie
- 3 linguri zahar
- sare
- 2 plicuri praf de copt
- 150 g unt topit
- 2 pahare de apa
- 2 pahare zahar
- sucul de la 2 lamai.
Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec, dar ceva mai gros.

Dupa ce amestecam bine trebuie sa lasam aluatul la intuneric aproximativ 1 ora, iar dupa acest timp punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si introducem la cuptor 50 min la foc mediu spre mic , 160 grade. Cat prajitura se coace frumos in cuptor noi pregatim siropul in felul urmator: punem pe foc apa cu zaharul si sucul de la cele 2 lamai, amestecam pana ce se dizolva zaharul si deliciosul sirop este gata.Prajitura este coapta si e timpul sa

o scoatem din cuptor. Oprim focul de la aragaz si portionam prajitura. Peste prajitura inca foarte fierbinte adaugam tot siropul din zahar si lamaie, initial o sa spuneti ca este mult sirop, asa am zis si eu, insa el este absorbit aproape instantaneu de prajitura si nu o sa ramana deloc. Dupa ce am insiropat-o, o punem din nou la cuptorul inca fierbinte dar cu focul oprit, pentru 10 min, si GATA. Iubitorii de lamaie si cocos vor fi cu siguranta incantati.


0 comentarii:
Trimiteți un comentariu