Ce ne trebuie?
- dovlecei...... eu am avut 2 potriviti ca marime
- pesmet
- parmesan, Laura a folosit telemea mai tare.
- iaurt
- telemea, am adaugat si eu putina.
- 3 linguri ulei de masline
- sare.
- 4 catei de usturoi, nu se aflau in reteta originala, dar dau un gust bun.
Curatam dovleceii de coaja.
Ii taiem apoi bastonase, le adaugam
sare si ii lasam 15 min sa se odihneasca .
Apa o sa iasa in acest fel din dovlecei.
Pesmetul il amestecam cu parmesanul ras si cu putina telemea.
Iaurtul il amestecam cu uleiul de masline si cu usturoiul maruntit.
Dupa cele 15 min in care au lasat apa, se iau dovleceii si se sterg bine cu hartie absorbanta. Pe o tava intinsa, eu am folosit tava de la aragaz, se pune hartie de copt si apoi se aranjeaza dovleceii. Procedeul este urmator: se ia fiecare bastonas si se trece prin amestecul de iaurt, ulei si usturoi, apoi prin amestecul de pesmet si branzeturi. Se aseaza frumos in tava de copt si se dau la cuptorul incins pentru 30 min, sau pana devin aurii si crocanti.
Sunt foarte, foarte buni si cu siguranta o sa sa-i fac mai des .
POFTA BUNA!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu