luni, 20 iulie 2009

HARISI ( prajitura arabeasca)



Este o prajitura cu multa nuca de cocos si putin acrisoara de la lamaie, o combinatie delicioasa. Am gasit reteta acum ceva timp pe blogul lui Edith, am notat-o dar abia acum am reusit sa o fac.
Ce ne trebuie:
  • 200 g nuca de cocos
  • 500g gris
  • 750 g iaurt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 2 plicuri praf de copt
  • 150 g unt topit
Pentru sirop avem nevoie de:
  • 2 pahare de apa
  • 2 pahare zahar
  • sucul de la 2 lamai.
Reteta este foarte simpla.
Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec, dar ceva mai gros.Adăugaţi o imagine
Dupa ce amestecam bine trebuie sa lasam aluatul la intuneric aproximativ 1 ora, iar dupa acest timp punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si introducem la cuptor 50 min la foc mediu spre mic , 160 grade. Cat prajitura se coace frumos in cuptor noi pregatim siropul in felul urmator: punem pe foc apa cu zaharul si sucul de la cele 2 lamai, amestecam pana ce se dizolva zaharul si deliciosul sirop este gata.Prajitura este coapta si e timpul sa
o scoatem din cuptor. Oprim focul de la aragaz si portionam prajitura. Peste prajitura inca foarte fierbinte adaugam tot siropul din zahar si lamaie, initial o sa spuneti ca este mult sirop, asa am zis si eu, insa el este absorbit aproape instantaneu de prajitura si nu o sa ramana deloc. Dupa ce am insiropat-o, o punem din nou la cuptorul inca fierbinte dar cu focul oprit, pentru 10 min, si GATA. Iubitorii de lamaie si cocos vor fi cu siguranta incantati. Este foarte, foarte buna. Noi am servit-o alaturi de un pahar de limonada rece.

0 comentarii:

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner