O banala tocanita de cartofi........ insa daca pui si putin chimen iese o mancare mai sofisticata si langa o salata cu multe legume e o bunatate.
Sunt sigura ca toata lumea stie sa faca tocanita de cartofi insa o sa scriu totusi reteta, poate are cineva nevoie de ea . Va trebuie asa:
- cartofi
- ceapa
- gogosari
- morcov
- verdeata
- ulei
- chimen
- sare
- piper
- boia de ardei
- rosie
- sos de rosii
Se lasa la calit cateva minute apoi se adauga cartofii taiati cuburi si apa cat sa acopere toate legumele.
Se fierbe tocanita la foc mic si cand e aproape gata se adauga rosia curatata de pielita si taiata marunt si in completare putin suc de rosii.
La sfarsit adaugam si verdeata ( marar , patrunjel) si bineinteles semintele de chimen, putina boia de ardei si sare dupa gust.
Eu am facut si o salata cu multe legume pe langa tocanita si a iesit o masa delicioasa.
POFTA BUNA!
1 comentarii:
Imi place tocanita ta...chiar mi-ai dat ideea unui ghiveci, pup!
Trimiteți un comentariu