miercuri, 28 octombrie 2009

TOCANITA DE CARTOFI CU CHIMEN


O banala tocanita de cartofi........ insa daca pui si putin chimen iese o mancare mai sofisticata si langa o salata cu multe legume e o bunatate.
Sunt sigura ca toata lumea stie sa faca tocanita de cartofi insa o sa scriu totusi reteta, poate are cineva nevoie de ea . Va trebuie asa:
  • cartofi
  • ceapa
  • gogosari
  • morcov
  • verdeata
  • ulei
  • chimen
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • rosie
  • sos de rosii
Morcovul se da pe razatoare, ceapa si gogosarul se taie marunt si se pun la calit in putin ulei.

Se lasa la calit cateva minute apoi se adauga cartofii taiati cuburi si apa cat sa acopere toate legumele.

Se fierbe tocanita la foc mic si cand e aproape gata se adauga rosia curatata de pielita si taiata marunt si in completare putin suc de rosii.
La sfarsit adaugam si verdeata ( marar , patrunjel) si bineinteles semintele de chimen, putina boia de ardei si sare dupa gust.
Eu am facut si o salata cu multe legume pe langa tocanita si a iesit o masa delicioasa.
POFTA BUNA!

1 comentarii:

Ducesa spunea...

Imi place tocanita ta...chiar mi-ai dat ideea unui ghiveci, pup!

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner