Pentru aluat ne trebuie:
- 300 grame faina
- 200 grame apa
- 2 linguri otet
- margarina ( in reteta originala era untura)
- 1.5 kg varza
- 80 ml ulei
- 150 ml apa
- 1 ou
- 1 lingura pesmet
- 1 ceapa
- 1 legatura marar
Taiem varza si o calim cu uleiul si ceapa, adaugand apa din cand in cand sa nu se prinda.
Adaugam sare, piper, doua frunze de dafin si cand este calita varza adaugam mararul taiat marunt si apoi lasam varza sa se raceasca.
Cand s-a racit adaugam in varza un ou si o lingurade pesmet.
Aluatul il impartim in opt parti egale.
Fiecare bila de aluat o intindem putin si o ungem bine cu margarina.
Discurile formate le punem unul peste altul, formand un turnulet pe care-l lasam sa se odihneasca 30 min.
Urmeaza apoi o operatiune mai delicata si anume intinderea foii de aluat.
Este putin mai dificil pentru ca foile aluneca din cauza margarinei, insa cu putina atentie veti reusi.
Intindem o foaie subtire de aluat, ii taiem marginile si apoi o umplem cu compozitia de varza.
Din marginile taiate facem un model pe suprafata placintei.
Ungem placinta cu ou batut si o dam la cuptor pana se rumeneste.
Servim alaturi de smantana proaspata.
Este foarte buna. Si mama facea placinta cu varza insa uitasem de ea pana acum cand am vazut reteta asta.
POFTA BUNA !
5 comentarii:
nu am mancat niciodata dar cred ca e buna...imi place varza..o sa incerc si placinta cu varza....
ti-a iesit ff frumoasa!
Arata sooper, eu am incercat doar varianta cu varza acra, dar tebuie sa fac si varianta asta!
Este foarte buna, noua ne-a placut mult, cu varza acra nu am incercat .
foarte bine ti-a iesit,ultima poza m-a dat gata!
Multumesc Alison!
Trimiteți un comentariu