Prima mea prajitura incercata in tavita asta este o prajitura clasica cu iaurt si lamaie imbunatatita cu nuci. Am vazut-o pe Anna Olson ca facuse o prajitura asemanatoare insa fara nuci dar eu am zis ca ar fi o combinatie interesanta plus ca din cauza nucilor prajitura capata o alta textura. E foarte buna, mie mi-a placut mult.
Va trebuie asa:
- 125 grame faina
- 50 grame nuci macinate
- 1 praf de copt
- 1 praf sare
- 110 grame zahar
- 120 grame iaurt simplu
- esenta vanilie
- 110 grame ulei
- 3 oua
- sucul si coaja de la 2 lamai.
- 200 grame ciocolata
- 3 linguri lapte
- unt pentru uns tava
Niste esenta de vanilie ( cred ca folosesc esenta de vanilie la toate prajiturile, atat imi place) si sucul si coaja lamailor se pun in compozitie.
La sfarsit se adauga uleiul si se pune compozitia in tava unsa cu unt.
Se lasa la cuptor aproximativ 40 min.
Deasupra am pus o glazura de ciocolata facuta din 200 grame ciocolata topita si 3 linguri de lapte.
Este o prajitura foooarte buna, pufoasa si aromata.
POFTA BUNA!
3 comentarii:
Just beautiful! This cake looks delicious. Love it.
Din cate-mi dau eu seama, pare o reteta foarte reusita, in principiu aluaturile pe baza de ulei au o textura placuta si se mananca usor.
Felicitari pentru noua...achizitie :P, s-o folosesti sanatoasa.
Mie mi-s asa de dragi prajiturile tip guguluf, la nemti era full de ele, peste tot, si acum doi ani asta mi-a fost desertul de Paste, o astfel de prajitura...hihi
Mi-am luat si eu o forma de curand, de-abia astept s-o testez!
Pupici!
Ralu, a fost foarte buna, eu sunt mare fan al deserturilor cu lamaie. Astazi pentru ca e duminica si am ceva timp dupa plimbarea de la pranz o sa fac una cu banane, abia astept... PUP!
Trimiteți un comentariu