joi, 12 noiembrie 2009

PRAJITURA CU LAMAIE SI NUCI

Nu aveam o tava pentru prajitura bund, dar cand am fost acasa la parinti ultima data am descoperit printre ultimile achizitii ale tatalui meu un set de tavi din acestea concentrice, vreo 6 de toate dimensiunile si bineiteles ca am " furat" una (hihihi.....). Lui tata nu-i prea place sa faca dulciuri insa inventeaza mereu cate un fel de mancare, combina el ce are prin frigieder si sigur ii iese ceva bun, dar desi nu prea se omoara cu dulciurile a cumparat totusi un set de forme pentru prajituri si bine a facut pentru ca acum am si eu o tavita frumoasa.....multumesc tata.
Prima mea prajitura incercata in tavita asta este o prajitura clasica cu iaurt si lamaie imbunatatita cu nuci. Am vazut-o pe Anna Olson ca facuse o prajitura asemanatoare insa fara nuci dar eu am zis ca ar fi o combinatie interesanta plus ca din cauza nucilor prajitura capata o alta textura. E foarte buna, mie mi-a placut mult.
Va trebuie asa:
  • 125 grame faina
  • 50 grame nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • 110 grame zahar
  • 120 grame iaurt simplu
  • esenta vanilie
  • 110 grame ulei
  • 3 oua
  • sucul si coaja de la 2 lamai.
  • 200 grame ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • unt pentru uns tava
Ouale se bat cu zaharul pana ce li se dubleaza volumul, se adauga iaurtul si apoi faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, sarea si nucile.


Niste esenta de vanilie ( cred ca folosesc esenta de vanilie la toate prajiturile, atat imi place) si sucul si coaja lamailor se pun in compozitie.
La sfarsit se adauga uleiul si se pune compozitia in tava unsa cu unt.

Se lasa la cuptor aproximativ 40 min.
Deasupra am pus o glazura de ciocolata facuta din 200 grame ciocolata topita si 3 linguri de lapte.
Este o prajitura foooarte buna, pufoasa si aromata.
POFTA BUNA!

3 comentarii:

Velva spunea...

Just beautiful! This cake looks delicious. Love it.

Ralu spunea...

Din cate-mi dau eu seama, pare o reteta foarte reusita, in principiu aluaturile pe baza de ulei au o textura placuta si se mananca usor.
Felicitari pentru noua...achizitie :P, s-o folosesti sanatoasa.
Mie mi-s asa de dragi prajiturile tip guguluf, la nemti era full de ele, peste tot, si acum doi ani asta mi-a fost desertul de Paste, o astfel de prajitura...hihi
Mi-am luat si eu o forma de curand, de-abia astept s-o testez!
Pupici!

Oana spunea...

Ralu, a fost foarte buna, eu sunt mare fan al deserturilor cu lamaie. Astazi pentru ca e duminica si am ceva timp dupa plimbarea de la pranz o sa fac una cu banane, abia astept... PUP!

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner