Nu prea ma omor cu supele crema insa in ultima vreme am vazut multe retete de supa crema, de conopida, de ciuperci, de linte, de mazare, de dovleac, la Allison si la Ducesa si am zis sa fac si eu o supa crema sa intru si eu in randul lumii. Am ales sa fac una din toate legumele pe care le aveam in casa si vreau sa spun ca a fost foarte buna si o sa mai fac cu siguranta pentru ca e simpla de facut, buna la gust si sanatoasa pentru ca are multe legume, deci are toate calitatile unei supe perfecte. Am folosit asa:
- morcov
- ceapa
- telina
- pastarnac
- cartofi
- conopida
- patrunjel verde
- putin ulei
- apa
- crutoane de paine cu ulei de masline
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei insa doarpana se moaie, nu trebuie sa se prajeasca iar apoi se adauga si acestea in supa.
Cand radacinoasele sunt aproape fierte adaugam cartofii pentru ca acestia foerb ceva mai repede.
Spre sfarsit punem si conopida, mai lasam cateva minute pe foc sa fiarba si aceasta si gata.
Scoatem apoi legumele din apa insa nu aruncam apa.
Legumele le pasam bine si adaugam apoi apa pentru a se subtia putin supa. Punem sare si piper dupa gust si servim la masa cu patrunjel verde si crutoane pe care eu le stropesc putin cu ulei de masline inainte sa le pun la prajit in tava.
Este absolut delicioasa si va rog sa o incercati cu toata increderea. Pentru mai multa savoare puteti sa adaugati si putin parmezan. Eu nu am pus in supa mea pt ca ideea mi-a venit in timp ce scriam postarea, data viitoare cu siguranta.
POFTA BUNA!
4 comentarii:
Fain ti-a iesit ! si cred ca e fff bunaaaa !!!
super bun, mai ales ca a inceput si postul :) Multumim
ador supele -crema,cred ca ti-ai dat seama...e minunata a ta!si de nu ai parmezan,si putin cascaval ii da gustul ce trebuie,sa stii.:))
AM incercat o cura de slabit cu supa crema de legume. de ce? pentru ca are tot continutul de vitamine din legume si nu are cum sa ingrase :)
Trimiteți un comentariu