miercuri, 4 noiembrie 2009

PARIZIENE CU MERE........si nu numai.



La inceput am vrut sa fac pariziene cu fondant de mere pentru micul dejun, vazusem reteta de pariziene cu fondant demult pe net insa ieri cand am cautat nu am mai gasit-o si am facut fondantul dupa reteta mea.
Aluatul e cel de la cornurile pufoase pe care-l folosesc mereu si care nu da gres niciodata.
Facut de data asta din 400 ml lapte, aproximativ 800 grame faina, 45 grame drojdie, 2 linguri de zahar, 3 linguri miere, 80 grame unt. Aluat pe care il framantati cu putere si il lasati la crescut vreo ora.
In timpul asta faceti fondantul de mere din :
  • 400 grame mere taiate cuburi
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 cana lapte
  • 1 cana apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 50 grame unt
2 linguri de zahar le punem la caramelizat intr-o cratita.
Cand zaharul este caramelizat se pun merrele si apa si lasam la fiert pana ce merele sunt moi. Strivim putin merele si punem laptele in care am dizolvat praful de budinca si zaharul. Acum punem si untul topit precum si esenta de vanilie si scortisoara.
Punem din nou la fiert pana ce se leaga compozitia, cam 7 minute, trebuie sa amestecati continuu pentru ca se lipeste usor de cratita.
Cand aluatul a crescut formam parizienele pe care le punem la cuptor pe tava tapetata cu hartie de copt.
Le dam cu ou batut pentru a se rumeni frumos si presaram mac.
La cuptor stau cam 15 min....se fac repede, aveti grija sa nu se arda.
Pentru ca mai aveam fondant si mai aveam si aluat am zis ca in tava urmatoare sa pun un strudel pe care l-am impletit asa:




Fondant nu mai aveam insa aluat imi ramasese asa ca urmatoarea tava am facut-o cu niste
cornuri sarate umplute cu branza telemea si ceapa verde si deasupra cu susan.......o bunatate ( data viitoare fac mai multe).

Asta este modul placut in care mi-am petrecut eu dupa amiaza de ieri, m-am relaxat facand toate aceste bunatati.
POFTA BUNA!

12 comentarii:

Nadia spunea...

Minunate! Am facut si eu cu mere si sunt super pufoase! Trebuie incercate si cornuletele cu branza sarata, arata foarte bine!

Ducesa spunea...

FRUMOASE!

Momo spunea...

ce super ti-au iesit toate!chiar te-ai delectat cu ele,te invidiez ca ai avut asa o dupa-amiaza!

Oana spunea...

@ Asa e Nadia sunt foarte pufoase, sotul meu a mancat jumatate din ele fierbinti, direct din tava, zicea ca nu vrea sa le lase sa se raceasca, poate nu mai sunt asa pufoase insa sunt inca foarte pufoase desi sunt pe terminate.
@ Alison chiar mi-a placut sa le fac insa seara dupa ce am terminat si curatenia in bucatarie, eram franta de oboseala.

Cat spunea...

Oana, ce bune trebuie sa fi fost, judecand dupa cat de bine arata ! Am facut si eu parizienele cu fondant de mere acum ceva vreme si au fost delicioase !
Trebuie sa le incerc si pe cele cu branza.
Te pup

CARMEN spunea...

Asa o pofta mi-ai facut! Vazând pozele si descrierile tale, mi-am facut curaj, vineri sunt acasa si voi încerca reteta cu brânza. Multumesc pentru sfaturile "mura-n gura"...sper ca asa începatoare cum sunt-voi reusi totusi.

Sarea in bucate spunea...

SI EU VREAU, ARATA DELICIOASE! YUMMY

Ginette spunea...

Ce frumoase sunt !!! Felicitari !!! Chiar ma gandeam sa fac ceva dulce cu mere, acum stiu ce am de facut :-)

Oana spunea...

Ma bucur ca va plac parizienele mele, sper sa le incercat pentru ca sigur o sa va placa.

Anne spunea...

dupa cum arata, nu ma indoiesc ca nu sunt grozave :)

Cat spunea...

Gata, am pus reteta pt lapte condensat.
Succes !

CARMEN spunea...

Ei Oana, am aici dovada la ceea ce am promis acum doua zile:
http://vis-si-realitate.blogspot.com/2009/11/cornuri-la-oana.html

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner