joi, 26 noiembrie 2009

GOGOSI SIMPLE (MINCIUNELE)

De obicei cand nu am inspiratie si nu stiu ce sa fac de mancare il intreb pe sotul meu ce vrea sa manance insa de data asta a venit el la mine si mi-a zis ca vrea sa-i fac gogosi si salata cu crutoane (adica salata de pui). M-am conformat, cel putin in privinta gogosilor si am facut niste fundite pe care le-am mancat cu dulceata de cocaze o parte si cu miere de albine, alta parte.
Pentru aluat:
  • 500 grame faina
  • 240 grame lapte
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 50 grame unt topit.
Se face un aluat din ingredientele de mai sus care se lasa la dospit cam 40 min.
Dupa ce a crescut destul se intinde pe masa de lucru si se decupeaza deptunghiuri carora le facem o crestatura in mijloc prin care trecem 2 din colturi astfel incat sa semene cu niste fundite.

Ca un tip pot sa va spun ca se prajesc foarte repede asa ca ar fi mai bine sa le faceti pe toate si apoi sa le puneti la prajit.
Le scoateti pe o hartie absorbanta si puteti sa le pudrati cu zahar, dar eu nu am pus pentru ca lui Luci nu ii plac cu zahar pudra asa ca au mers foarte bine cu niste dulceata.
De bune au fost bune, chiar foarte bune dar mai rar cu gogosile ca au multe calorii, insa acum a fost cerere speciala nu aveam cum sa nu o onorez :P.
Pofta buna!


4 comentarii:

Momo spunea...

calorioase dar gustoase!eu nu stiu a face gogosi...inca.o zi buna!

CARMEN spunea...

Buna idee, am sa fac si pentru vineri la masa de seara :-)
(se face mult fum?)

Oana spunea...

Carmen mai bine la masa de pranz sau chiar micul dejun ca nu sunt tocmai pentru seara dar depinde cum mancati voi, oricum sunt de incercat ....

Oana spunea...

Alison e imposibil sa nu stii, este prea simplu, daca incerci sigur iti ies...

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner