joi, 24 februarie 2011

TARTA DE CARTOFI SI DOVLECEI



O reteta pe care nu am mai facut-o tare de mult dar care e super buna. Noua ne place dovlecelul si se pare ca Antonia ne mosteneste pentru ca dintre toate legumele pe care le-a mancat pana acum dovlecelul e preferatul ei. Aveti nevoie de :
  • dovlecei
  • cartofi
  • cascaval
  • telemea
  • ceapa verde
  • sare si piper
Cartofii si dovleceii se taie rondele subtiri.

Cascavalul se da prin razatoare, la fel si telemeaua, iar ceapa o taiem marunt.
Va mai trebuie un vas si putin unt cu care ungem vasul, si apoi formam straturi:
un strat de cartofi, sare si piper, branza, cascaval si ceapa, apoi un strat de dovlecel, sare, piper, branza, cascaval si ceapa, din nou cartofi, si tot asa pana se epuizeaza ingredientele.
Ultimul strat trebuie sa fie de cascaval, telemea si ceapa verde.

SFAT: Inainte de a pune vasul in cuptorul incins presati putin straturile pentru a se aseza mai bine.
Asta-i tot, iese o tarta delicioasa. Pofta Buna!

3 comentarii:

Unknown spunea...

La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!

ROSITA VARGAS spunea...

se ve muy rico bien gratinado, pentru culinare delicieus,apetisant preparatul,ímbrátisari,abrazos.

lili spunea...

au si spanioli o reteta asemanatoare,este vb de tortilla de calabacin ,adica omleta cu dovlecel ,care se poate face si combinnand cartofi si dovlecelul si e supe gustoasa.Interesante retetele tale.

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner