- 250 grame faina
- 70 grame nuci macinate
- 4 oua
- 3 lamai
- esenta de lamaie
- esenta de vanilie
- 90 grame zahar pudra
- 300 grame zahar tos
- jumatate pliculet praf de copt
- 180 grame unt la temperatura camerei
Amestecam bine toate ingredientele si intindem aluatul cu mana intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Lasam blatul de biscuiti la cuptor pentru apoximativ 25 min sau pana ce marginile devin aurii. Scoatem apoi tava din cuptor si pregatim cealalta jumatate a prajiturii, si anume partea cu multa lamaie.
Ouale le amestecam cu zaharul si cu coaja si sucul celor trei lamai. Mai adaugam si 4 linguri de faina, praful de copt si pentru mai multa aroma si o esenta de lamaie.
Compozitia o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 20 min, la foc mic.
Imediat dupa ce scoatem prajitura de la cuptor o pudram cu zahar pudra si
o lasam sa se raceasca si dupa aceea o taiem patratele
pe care le mancam cu multa pofta. ENJOY!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu