marți, 1 decembrie 2009

LEMON BARS


I'm a huge fan al dulciurilor cu lamaie, cu cat mai multa lamaie cu atat mai bine si acest desert simplu este tocmai bun pentru cei cu acelasi " defect" ca mine. Reteta o gasiti peste tot pe net si vreau sa va spun ca este de un real succes. Va trebuie cam asa:
  • 250 grame faina
  • 70 grame nuci macinate
  • 4 oua
  • 3 lamai
  • esenta de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 90 grame zahar pudra
  • 300 grame zahar tos
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 180 grame unt la temperatura camerei
Pentru blat amestecm faina su nuca macinata cu untul, zaharul pudra, esenta de vanilie si un praf de sare.

Amestecam bine toate ingredientele si intindem aluatul cu mana intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Lasam blatul de biscuiti la cuptor pentru apoximativ 25 min sau pana ce marginile devin aurii. Scoatem apoi tava din cuptor si pregatim cealalta jumatate a prajiturii, si anume partea cu multa lamaie.
Ouale le amestecam cu zaharul si cu coaja si sucul celor trei lamai. Mai adaugam si 4 linguri de faina, praful de copt si pentru mai multa aroma si o esenta de lamaie.
Compozitia o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 20 min, la foc mic.
Imediat dupa ce scoatem prajitura de la cuptor o pudram cu zahar pudra si
o lasam sa se raceasca si dupa aceea o taiem patratele
pe care le mancam cu multa pofta. ENJOY!

0 comentarii:

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner