Acestea sunt niste cornulete fragede si bune , exact asa cum mi le amintesc eu din copilarie. Nu stiu daca bunica mea folosea aceeasi reteta insa acestea seamana mult cu cele pe care le face bunica. Sursa retetei este aici si eu am respectat in tocmai reteta pentru ca eram sigura ca vor iesi foarte bune.
- 450 grame faina
- 4 linguri untura
- esenta de vanilie
- 2 linguri otet
- 2 plicuri praf de copt
- 9 linguri apa
- 150 grame zahar pudra vanilat
- gem de prune
Cu o lingura untura se freaca cu praful de copt stins cu otet pana ce devine de consistenta unei maioneze. Se adauga apoi faina treptat alternand cu cele cateva linguri de apa si cu esenta de vanilie.
Aluatul nu contine zahar.
Se imparte aluatul si apoi se intinde pe hartie de copt pentru a nu se lipi.
Se umple cu gem de prune si taie cornuletele exact ca in imagini.
Se poate folosi ca umplutura si rahat, nuci, fructe uscate.
Se coc in cuptorul incins pentru 15-20 min.
Imediat ce le scoatem din cuptor trebuie tavalite prin zahar pudra si vor fi excelente.
Sunt foarte fragede si bune.
Multumesc pentru reteta.
POFTA BUNA!
9 comentarii:
Cu untura, cred ca sint super fragede! Pacat ca nu ai o sectiune. O zi buna! Cami
Cami nu am sectiune dar iti spun sincer ca au fost foarte bune.
Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !
Arata tare bie coruletele , deja le simt cum se topesc in gura...ce face pofta din om :)
Un An Nou cu pace in suflet si in camin, muulta sanatate si vise ce devi realitate!
Ajutor!
Ai folosit chiar praf de copt sau bicarbonat de sodiu?
Eu faceam acest aluat cu bicarbonat de sodiu stins cu otet si nu am incercat sa sting vreodata preful de copt in otet.
Daca primesc un da, le voi incerca si eu cat de curand, aici chiar nu am bic. de sodiu...
Apropo, la inceputul retetei: ai scris "o lingura de untura se freaca cu...", dar unde sunt celelelte 3? Cred ca era: "cu o lingura se freaca untura si...".
Multumesc si te astept pe la mine:
Miana poti folosi ori bicarbonat , ori praf de copt, in esenta sunt cam acelasi lucru pentru ca si praful de copt contine bicarbonat diferenta dintre ele este ca praful de copt nu mai trebuie stins, insa in reteta pe care am preluat-o eu scria ca se stinge cu otet, probabail pentru ca otetul ajuta la fragezirea aluatului .Si cu untura este intradevar greseala mea si tu ai intuit foarte bine. Am modificat si eu in reteta.
Pup.
Astazi am incercat si eu aceasta reteta si au iesit exact cum Oana le descrie: bune, bune, buneeee si fragede.
in loc de untura se poate folosi si unt? Mersi mult :)
Trimiteți un comentariu