" Procesul de fabricare " incepe cu semintele de dovleac care sunt prajite iar apoi maruntite.
Au fost maruntite in robotul de bucatarie si mai apoi date prin masina de tocat piper pentru ca trebie sa fie foooarte fin macinate.
Dintr-un aluat facut din faina, apa si sare se fac turtele care se coc pe o tabla pe aragaz
si apoi se baga in cuptor pe spatele tavii de cuptor pentru a se usca mai bine, trebuie sa fie foarte uscate.
Peste semintele maruntite de dovleac se pune apa
iar amestecul acesta se trece printr-o sita deasa pentru a separa intr-un fel miezul de coaja.
Dupa ce sunt trecute prin sita mama le mai tece si printr-un tifon sa fie sigura ca nu mai ramane nici o cojita.
Apa cu miezul se pune la fiert insa nu trebuie sa fiarba ci doar sa se incalzeasca pentru ca asa se separa crema din apa.
Crema se v-a ridica deasupra insa trebuie sa aveti grija sa nu dea in fiert pentru ca nu mai poate fi aleasa crema. In locurile unde pare ca incepe sa fiarba mama toarna cu cana apa rece pentru a stopa fierberea.
Apoi alege crema de deasupra, crema care este apoi amestecata cu miez de nuca maruntit, cu zahar, coaja de lamaie si esente.
Turtele se rup apoi si se inmoaie in apa care a ramas dupa ce a fost aleasa crema si se pun in tava straturi alternative de turte si crema.
Trebuie lasate o zi pentru a absorbi foile toata crema.
Iese o prajitura delicioasa, cine a mancat stie depre ce e vorba.
2 comentarii:
Multumim de reteta! Eu am mancat si stiu ca e foarte buna!
Habar nu aveam de existenta unei astfel de prajituri. M-ai facut curioasa.
Trimiteți un comentariu