sâmbătă, 1 februarie 2014

LUNAR NEW YEAR!

Dupa calendarul lunar asiatic zilele acesta se sarbatoreste Anul Nou asociat cu inceputul primaverii si intrarea in noul an, anul Calului. In functie de zona in care se afla asiaticii sarbatoresc intre 7 si 15 zile . Este o sarbatoare plina de traditii, dansuri, artificii, multa mancare si bineinteles traditionalele plicuri rosii  pe care copii le primesc cu bani si urari pentru noul an.
Ca si mancare, pe linga alte delicatese se consuma rice cake soup, o supa delicioasa si plina de simboluri, e menita sa iti aduca viata lunga, multi bani si multe realizari in noul an, fiecare ingredient are o simbolistica diferita. Am avut ocazia sa incerc aceasta supa la o petrecere zilele trecute si este delicioasa din pacate nu am poze dar se gasesc pe net din belsug.
Ca sa intram si noi cu bine in noul an am pregatit cate ceva cu influente asiatice si anume taitei de orez cu legume, pui si sos teriyaki, si un fel de piftelute din carne de pui cu sos de soia,  date prin faina si ou si prajite in ulei de susan. totul delicios. HAPPY NEW YEAR!
0 comentarii:

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner