![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzkMvljrj4gqkeGBz7lOB2_Dyex0a4JTcn47Y8fyDrTE_rzfZ7SPo49WihIwRZmyAzoU3vMCtjorxVxoS5FJsrwM8qx60yPtkl8sZfaCVlAjZyNexlh9k13Jakca5FiGHxAhUMg_PZ5kY/s400/harisi-prajitura-arabeasca.jpg)
Este o prajitura cu multa nuca de cocos si putin acrisoara de la lamaie, o combinatie delicioasa. Am gasit reteta acum ceva timp pe blogul lui Edith, am notat-o dar abia acum am reusit sa o fac.
Ce ne trebuie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpIG8dRJO_xKT1DMUypVFgUhSDgkzyauW28n_drrpC4trvQxGqL_A10kpoME1yfBHFN0VbpVvJf3JoJC_80172BUmz-_w9nugOQZg63atcr9xUBCxs5Y5PY15GuuA5HT9VuaeSNPKSfWc/s320/Imagine+0080.jpg)
- 200 g nuca de cocos
- 500g gris
- 750 g iaurt
- esenta de vanilie
- 3 linguri zahar
- sare
- 2 plicuri praf de copt
- 150 g unt topit
- 2 pahare de apa
- 2 pahare zahar
- sucul de la 2 lamai.
Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec, dar ceva mai gros.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6gxP1qJHNTeFafDkvRqcT6r0KrrL27mfLz_f6vtSvD-1dyPYfyKH-VgHg2A66GZWsGcdfKqpJk4SV5I6pcUNWVC9qd5POgmXHDp_2uhvGT_Q-v2-QNHFRpzX8QH6QHhrKIRtuMgZ0foQ/s200/Untitled+-+1.jpg)
![Adăugaţi o imagine](//www.blogger.com/img/blank.gif)
Dupa ce amestecam bine trebuie sa lasam aluatul la intuneric aproximativ 1 ora, iar dupa acest timp punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si introducem la cuptor 50 min la foc mediu spre mic , 160 grade. Cat prajitura se coace frumos in cuptor noi pregatim siropul in felul urmator: punem pe foc apa cu zaharul si sucul de la cele 2 lamai, amestecam pana ce se dizolva zaharul si deliciosul sirop este gata.Prajitura este coapta si e timpul sa![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6gxP1qJHNTeFafDkvRqcT6r0KrrL27mfLz_f6vtSvD-1dyPYfyKH-VgHg2A66GZWsGcdfKqpJk4SV5I6pcUNWVC9qd5POgmXHDp_2uhvGT_Q-v2-QNHFRpzX8QH6QHhrKIRtuMgZ0foQ/s200/Untitled+-+1.jpg)
![Adăugaţi o imagine](http://www.blogger.com/img/blank.gif)
o scoatem din cuptor. Oprim focul de la aragaz si portionam prajitura. Peste prajitura inca foarte fierbinte adaugam tot siropul din zahar si lamaie, initial o sa spuneti ca este mult sirop, asa am zis si eu, insa el este absorbit aproape instantaneu de prajitura si nu o sa ramana deloc. Dupa ce am insiropat-o, o punem din nou la cuptorul inca fierbinte dar cu focul oprit, pentru 10 min, si GATA. Iubitorii de lamaie si cocos vor fi cu siguranta incantati.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2MSGItfOUsk_cS4lzUO8XwcAI14vohpl4dze18SYxxRb8W3oX824Ty0VzUiroP6EF5xtURgp3vqla_RVAN7MaxepjPEnnfU1CXifu67UEkpbxEn9Q2NgKMNg5kzZzOHcn2Kl1_CKzSxI/s320/Untitled+-+2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzrIMh2Fh1uGUKMT3lj6kkzhcC0yY_c-Z_EeBQXqq0qpSuh_XzINGzaAPUDKf0xd4j8bh28whTjwZjZoKIdoOI7k2j28D1wAzCZgcx9nojayYiA0lqJfsxP5ThIWYCKhyphenhyphenREkuJK4oe86A/s400/prajitura-cocos.jpg)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu