marți, 10 noiembrie 2009

INELE DE CEAPA


Eu ma tot laud ca mananc sanatos, si nu doar ma laud chiar asa e insa acum o sa va arat un "meniu" junk food care e tare bun langa niste bere :P . Tot timpul cand ni se face pofta de mancaruri din astea gen fast food prefer sa le fac in casa si sa evit restaurantele specifice. Din fericire nu mancam des dar uneori ni se face pofta de un hot dog, aripioare, nugget sau alte " bunatati" si chiar daca nu sunt recomandate eu zic ca e mult mai bine sa le facem in casa. Hot dog am mancat si atunci cu niste inele de ceapa si tocmai despre acestea o sa va povestesc .
Am folosit vreo doua cepe mari pe care le-am curatat si am taiat din ele inele pe care le-a aruncat repede, repede in apa rece
.Mie imi este " mila" de sarmana ceapa si plang tot timpul cand o tai desi am incercat toate metodele auzite.
Lasam inelele in apa rece cateva minute bune si in timpul asta pregatim restul ingredientelor.
Cam 150 grame faina o amestecam cu piper, sare, curry si chili pentru ca mie imi plac picante.
Apoi ne trebuie vreo 3 oua pe care le batem usor si le amestecam si pe ele cu ceva condimente.
De la inelele de ceapa trebuie sa indepartam foita aceea care se afla intre ele ( operatiune obligatorie).
Cam astea sunt ingredientele, mai aveti nevoie doar de niste ulei pentru prajit.
Pentru a forma inelele eu fac urmatorul lucru : fiecare inel il trec prin faina, apoi prin ou, iar prin faina si din nou ou si apoi le prajim in ulei incins.
Nu sunt deloc sanatoase si recomandate insa sunt bune atata timp cat nu facem excese.
POFTA BUNA!

5 comentarii:

CARMEN spunea...

Ah Oana! sanatos ar fi fost daca mâncai ceapa cruda...asa preparata si prajita în ulei...nu poate decât gustoasa sa fie! Cu siguranta se topeste pe limba! de sanatos însa...departe! Din când în când însa putem "pacatui":-)
("Astăzi se cunoaşte bine nocivitatea şi toxicitatea prăjelilor pentru organismul omului. Atât excesul de grăsimi, cât şi compuşii toxici care se formează la contactul dintre aliment şi trigliceridele încinse, creează multe probleme pentru sănătate, unele dintre ele manifestându-se după mulţi ani. Cu atât mai dăunătoare sănătăţii, sunt mâncărurile prăjite a doua sau a treia oară în acelaşi ulei" -din http://www.bioterapi.ro/alimentatie/index_alimentatie_clasificarea_alimentelor_alimente_lipsite_de_proteine_uleiuri_grasimi.html)

MONONOKE KITCHEN spunea...

Minunata reteta!
Ai leapsa foto de la mine, pup.

Oana spunea...

CARMEN draga acum ca am citit comentariul tau ma simt ca si cum am comis o crima teribila si trebuie sa fac multi ani de puscarie. Din fericire mi se intampla foarte rar sa mananc " lucruri nepermise" pentru ca tin la felul cum arat si la sanatatea mea(nu sunt fitoasa insa din pacate nu fac parte din persoanele care pot manca ce vor pentru ca oricum arata bine, eu trebuie sa am tot timpul grija ce mananc ca sa nu se depuna.). Partea interesanta e ca am facut inelele de ceapa acu vreo luna si nu am apucat sa le postez, astazi am mancat doar o supa de legume dar dupa ce am citit comentariul tau ma simt " vinovata". Nu sunt doar bune, sunt foarte bune dar nu cred ca o sa le fac prea curand din nou..Pup.

Oana spunea...

Multumesc pentru leapsa.....mai am ceva datorii cu fotografiile, trebuie doar sa gasesc cateva interesante pentru a le publica. Pup

Iulia Sergiu spunea...

Oana, ca sa nu mai plangi cand tai ceapa, sufla! E un sfat de la mama soacra. Eu asa fac si plang mai putin sau deloc, in functie de cata ceapa tai. Spor si numai bine!

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner