vineri, 6 noiembrie 2009

CARTOFI LA CUPTOR


Cartofii sunt la indemana tuturor, sunt cea mai accesibila garnitura. Nu trebuie insa sa exageram cu cartofii, eu am scos din meniul meu cartofii prajiti si cand imi este pofta de cartofi prefer sa-i fac la cuptor, cu mai putin ulei.
Asta e reteta mea de cartofi la cuptor care inlocuieste cu succes clasicii cartofi prajiti. Aveti nevoie de:
  • cartofi
  • putin unt
  • putin ulei de masline
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • usturoi
Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii taiem in sferturi.

Untul il topim si il amestecam cu putin ulei de masline ( 1 lingura, maxim 2 ), cu sarea, piperul si cimbru.

Amestecam cartofii cu tote condimentele si ii punem in tava care merge la cuptor.
Printre cartofii din tava aruncam si niste usturoi pe care nu e nevoie sa-l curatati, doar strivitil putin sa iasa aroma.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam cartofii la cuptor pentru 30 min.
La jumatatea timpului scoatem cartofii si ii intoarcem pe cealalta parte pentru a se rumeni pe toate partile.
In ultimile minute indepartam folia de aluminiu si astfel cartofii vor avea o crusta frumoasa. Am presarat peste cartofi si o mana de marar si au fost foarte, foarte buni.
Eu am avut la masa cartofi la cuptor, ficat de pui la gratar si conopida pane + legume proaspete.
Merita incercati.
POFTA BUNA!

5 comentarii:

Maria spunea...

Delicious potatoes...looks so yummy. Your new design is so beautiful. Have a nice weekend.

Momo spunea...

ii cunosc,sunt cei mai buni!arata super!

Velva spunea...

Just beautiful! Love those potatoes.

diana spunea...

Vom incerca reteta.

dana spunea...

Ce fain arata!...ai o leapsa la mine,te asteapta :)...O duminica frumoasa!

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner