luni, 26 octombrie 2009

MINI TARTE TATIN CU MERE SI GUTUI



Am vazut reteta asta zilele trecute la tv si am adaptat-o putin in sensul ca am folosit si gutui, reteta originala era cu mere. Foarte bune tartele astea micute si foarte usor de facut.
Va trebuie asa:
  • mere
  • gutui
  • zahar
  • aluat de foietaj
  • putin unt
Merele se taie in felii, la fel si gutuiele.
Zaharul se pune intr-o tigaie si se lasa pe foc sa se caramelizeze iar cand este topit in intregime se adauga putin unt, cam 25 grame zic eu .
Adaugam imediat merele si gutuiele in tigaie si amestecam continuu pana ce merele sunt caramelizate si se formeaza un sirop.
La inceput zaharul se va intari insa merele lasa ceva apa si pe masura ce se caramelizeaza se formeaza si siropul.
Am folosit o tava pentru briose la reteta asta.
Aluatul l-am taiat cu o forma rotunda.
In fiecare forma am pus cateva felii de mere si gutui si putin sirop iar deasupra o foaie de aluat.

Am dat la cuptor unde a stat cam 20 min si apoi prin rasturnare am transferat tartele din tava de briose pe alta tava, aveti insa grija la tava fierbinte si la siropul care se poate scurge in timpul rasturnarii.
Sunt foarte frumoase si foarte gustoase.

POFTA BUNA!

2 comentarii:

Momo spunea...

ce parfum imi evoci,mar cu gutuie,yummy de tot!

Cat spunea...

Imi lasa gura apa numai cand ma gandesc la gutui !

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner