miercuri, 7 octombrie 2009

BUDINCA DE TAPIOCA


Am cumparat perle de tapioca de la Plafar si m-am pus pe cautat retete cu tapioca. Am gasit o budinca de tapioca pe care m-am hotarat sa o incerc si bine am facut pentru ca a iesit tare buna. Am folosit asa:
  • jumatate de cana perle de tapioca
  • 3 cani lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de sarea
  • esenta de vanilie
  • 100 ml smantana dulce
  • 30 grame unt

Se pun perlele de tapioca in lapte si se lasa 30 min apoi se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zaharul si esenta de vanilie. Se lasa la fiert la foc mic pentru 30 min amestecand continuu. Perlele trebuie sa devina transparente si compozitia se va lega. Trebuie sa lasam compozitia sa se raceasca si apoi adaugam galbenusurile si ulterior albusurile batute spuma. Dam la cuptor pentru cateva minute si budinca de tapioca este gata.
Am mai facut pentru budinca asta si un sos caramel, super bun pe care puteti sa-l folositi si la alte retete sau cu inghetata merge foarte bine.
Celelalte 8 linguri de zahar se pun intr-o tigaie la foc si se topesc, apoi adaugam untul, mai lasam cateva min pana ce face bule si apoi adaugam smantana dulce, amestecam continuu si lasam pe foc pana ce incepe sa se ingroase. Cu cat il lasam mai mult cu atat va fi mai gros insa trebuie sa tinem cont de faptul ca o sa devina mai gros cand se va raci.
Punem budinca in boluri sau pahare, adaugam putin sos caramel si ceva fructe din care avem prin casa si POFTA BUNA.

9 comentarii:

Livia spunea...

E interesanta acesta reteta, eu n-am incercat niciodata tapioca, cu ce seamana la gust? Te invit la mine pe blog sa ridici un premiu, asta daca nu l-ai primit deja la cate retete superbe faci!

dana spunea...

Ce faina e budinca!!...si cum se vad perlele in compozitie...super..!!...Te asteapta un premiu la mine, Oana!!..Weekend placut!!

Irina spunea...

A intrat la TO DO list pentru ca e prea atragator :).

Daca ai timp, sa stii ca ar fi un premiu de cules pentru tine :)

Oana spunea...

Nu am intrat 3 zile pe blog si am primit trei premii frumoase. Multumesc fetelor si promit ca o sa trec sa le ridic imediat ce ma intorc din concediu....adica pe joi. Multumesc si va pup pe toate.

MIMI spunea...

Ei,uite ca te mai asteapta un premiu si la mine!Te astept cu drag,cand revii din concediu!

Laura spunea...

Hello Oana,
Pozele sint superbe, Eu vreau paharul..... Yummy!
Si pe site-ul meu te asteapta awards, cind te intorci din concediu. hugs and kisses

Retete de slabit spunea...

Foarte frumoase pozele, dar am o intrebare... eu nu am vazut pe nicaieri tapioca, de unde se pot cumpara?

Oana spunea...

Tapioca gasesti la orice magazin Plafar sau la magazinele naturiste. Este ieftina, pe o punga de 500 grame am dat 5,5 ron.

isb spunea...

Unde gaseti perlutze de tapioca? Aveam si eu o reteta cu asa ceva dar am cautat prin toate supermarketurile si tot n-am gasit nimik!

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner