duminică, 13 septembrie 2009

TARTA CU VISINE SI STRUGURI!


De fapt nu e o tarta, e o prajitura insa sotul meu ii spune tarta si am hotarat sa o numesc si eu asa. E cea mai simpla prajitura posibila si cu siguranta toata lumea o stie insa noua ne place mult si chiar daca nu e fitzoasa e buna. Ne trebuie asa:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • esenta vanilie
  • 1 cana visine din compot
  • struguri
  • 5 linguri apa
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si cu cele 5 linguri de apa, se adauga apoi esenta de vanilie si treptat faina.
Albusurile se bat spuma tare si dupa ce faina a fost amestecata in compozitia de galbenusuri si zahar se adauga si spuma de albusuri.
Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina se pune compozitia de prajitura si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 13 min. Dupa aceste minute se scoate de la cuptor si se adauga fructele, in cazul meu visine si struguri insa puteti incerca si cu piersici sau fructe de padure sau alte fructe.
Se pune din nou la cuptor pana ce trece de testul scobitorii.
Cand este gata si o scoateti din cuptor trebuie sa rezistati tentatiei de a o taia pentru ca trebuie sa se raceasca in tava, daca o veti taia calda se va intari mult mai repede.
Se poate servi simplu cu zahar pudra deasupra sau daca vreti puteti face o glazura din crema de branza cu unt si zahar pudra.......este foarte buna!.
Pofta buna!

7 comentarii:

Miha spunea...

Tre sa fie tare gustoasa!

Momo spunea...

ce pufosenie!o zi buna
!

Laura spunea...

Arata foarte delicious, pufoasa si moist. Perfecta pentru un desert cind esti in graba mai ales ca de obicei ai in casa toate ingredientele.
Te pup, Laura.

Pilar - Lechuza spunea...

This cake looks delicious and so moist with that fruit!!

Oana spunea...

Asa e Laura....e foarte simpla si accesibila.

Velva spunea...

This cake looks delicious! A good cup of coffee and a slice of this tasty cake is all that I would need to enjoy the afternoon.

Mara spunea...

Buna idee, nu am incercat o tarta cu struguri...
Felicitari :)

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner