marți, 8 septembrie 2009

SNITELE DIN SOIA!


Stati linistiti ca nu se intorc comunistii! Am citit insa ca soia contine mai multe proteine decat carnea in plus si lecitina si este din ce in ce mai recomandata de nutritionisti. Mai e si ieftina si daca va place la gust nu vad de ce nu am consuma-o mai des. Am pregatit niste snitele din soia si spre surprinderea mea au fost foarte bine primite ba chiar sotul meu a spus sa fac mai des pentru ca snitelele astea ii plac si reci pe cand cele din piept de pui nu le manaca decat atunci cand sunt calde nici macar incalzite putin la microunde nu-i mai plac. Am folosit asa:
  • 150 grame soia pentru snitele
  • 2 cuburi de concentrat pentru supa
  • 2 oua
  • sare, piper
  • putina faina
Pentru inceput punem apa la fiert impreuna cu cele doua cuburi pentru supa ( eu nu am avut decat de vita insa cred ca merge mai bine cu pui) ,
cand fierbe adaugam snitelele si le lasam sa fiarba la foc mic pentru cateva minute pana ce se rehidrateaza. Le scoatem apoi si le lasam sa se raceasca putin si le scurgem bine de apa.
Le-am pus pe o farfurie si le-am condimentat putin cu sare si piper.
Ouale le batem cu ceva condimente.
Apoi exact ca la snitelele din carne le dam prin faina, apoi prin ou si le prajim in ulei incins.

Cand s-au prajit pe ambele parti le scoatem pe servetele absorbante si GATA.
Eu le-am servit alaturi de o salatica din rosii, ardei si ceapa.

Foarte bune au fost, seamana mult la gust cu cele din carne si daca specialistii spun ca sunt mai sanatoase atunci cu siguranta o sa le fac mai des.
POFTA BUNA!
















11 comentarii:

Momo spunea...

ce poze frumoase cu umbre si lumini!super si snitelele ,of course!

Oana spunea...

multumesc Alison, am geamuri foarte mari in bucatarie si dupa amiaza am parte de mult soare...

carnetul de retete spunea...

Soia,contine multe proteine si este folosita si in mezeluri in amestec cu carnea. Este mai sanatoasa pentru ca sant proteine vegetale si nu animale. Am lucrat intr-o intreprindere de ulei, dar acum este inchisa pentru ca consumatorii nu mai vroiau acest ulei.
Iti multumesc pentru oferta ta de ajutor...

Cat spunea...

ici unde locuiesc eu acum nu se gaseste soia, daca iti poti imagina acest lucru. Imi este dor de un snitel de soia, chiar ii spuneam surorii mele ieri.
Apetisante pozele !

furnicuta boscodina spunea...

delicios arata snitele :),mai sa musti din ecran.

ultimele noutati in materie de soya ar fi ca desi e mai sanatoasa, in cantitatea prea mare e cancerigena.

Oana spunea...

Pai nu trebuie sa facem excese indiferent de aliment si la cate alimente cancerigene sunt ar trebui sa bem doar apa.... desi daca ma gandesc bine si de la apa te poti imbolnavi. Pup si mersi de vizita Furnicuto.

Anonim spunea...

sunt foarte sanatoase snitele de soia dar nu cu cubulete pline de E uri ;)

Oana spunea...

Anonim....cand o sa le faci tu, poti sa scoti din reteta cubuletele de supa si sa faci o supa din pui, eu din lipsa de timp am ales cubuletele, asta e....nimeni nu-i perfect

Anonim spunea...

Am inceput sa fac snitele din soia dar am avut parte de un esec. Am luat reteta din alta parte si nu am pus condimente direct pe ele, ci doar in ou. Nici nu cred ca le-am fiert prea bine ptr ca la prajit pojghita de ou se facea ok, dar soia inauntru era parca nefacuta. Mai am 4 bucati pe care le-am pus din nou la fiert, o sa adaug si condimet pe ele de data asta si.. ce sa mai zic. Mi-e ciuda ca am vrut sa iasa bune, mai ales ca nu am mai mancat niciodata :(

Oana spunea...

Ai dreptate Anonim daca nu le condimentezi putin si pe ele si pui condimente doar in ou ies cam fara gust. Iti recomand sa folosesti condimente pentru pui pentru ca le da un gust mai bun.

Eva spunea...

Le-am facut dupa aceasta reteta. Delicioase!

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner