sâmbătă, 22 august 2009

SPAGHETE CU FRUCTE DE MARE

Pe acest blog vor exista foarte multe retete de paste pentru ca sotul meu este un mare fan al lor, ar fi foarte fericit daca am trai in Italia si ar manca in fiecare zi paste. Eu pe de alta parte nu ma omor cu ele insa suntem perechea potrivita, mie imi place sa gatesc si lui ii place sa manance, :).
Pentru astazi avem spaghete cu fructe de mare. Va trebuie asa:
  • spaghete
  • ulei de masline
  • ceva usturoi
  • fructe de mare
  • putina sare
  • putin piper
Reteta e simpla insa tot secretul , acum va spun si secrete, este usturoiul si uleiul de masline.
Eu tai rondele subtiri cativa catei de usturoi si ii pun impreuna cu cateva linguri bune de ulei de masline la macerat pentru cateva ore la frigider, astfel uleiul va fi aromatizat.
Ca fructe de mare eu am folosit un cocktail, insa am pus ceva mai multi baby shrimp ( creveti micuti) pentru ca ne plac mult.
Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu sare conform indicatiilor de pe punga, insa sa aveti grija la timpul indicat pentru ca pastele fierte prea mult nu sunt foarte bune.
Fructele de mare nu necesita fierbere asa ca in timp ce fierb pastele punem in tigaie uleiul de masline impreuna cu usturoiul si atunci cand se incalzeste uleiul adaugam fructele de mare si le calim pentru cateva minute in uleiul cu usturoi.
La sfarsit adaugam putina sare si putin piper pentru gust.

Cand pastele sunt fierte le adaugam in tigaie peste fructele de mare, amestecam bine si GATA. Ce simplu a fost, si ce gustos!

5 comentarii:

Pembe Tatlar spunea...

Hımm ooo çok severim...

Poppy spunea...

Vai e nebunie! Eu mor dupa fructe de mare si reteta ta arata nemaipomenit!

Cat spunea...

Am ceva pentru tine la mine pe blog !
Te astept in vizita !

dana spunea...

O sa te vizitez des..:) daca ai multe preparate din paste...,si sotului meu..ii plac mult..o sa incerc si asta cu fructe de mare,ca tare bine arata..
La mine te asteapta un premiu...

Adina spunea...

Reteta este super usoara !
Like !:)

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner