vineri, 21 august 2009

Limonada...... LA VIE EN ROSE !


In casa la noi se bea foarte multa limonada, de fapt nu exista zi fara limonada si asta de acum doi ani cand cutreerand magazinele cu Luci, sotul meu, ne-am dat seama ca nu avem o carafa pentru limonada si am hotarat sa cumparam una cu promisiunea ca va exista tot timpul limonada proaspara in casa. Si de atunci bem mereu limonada si iarna si mai ales vara. E un lucru bun zic eu, pentru ca, stim cu totii cat de benefice sunt lamaile pentru imunitatea organismului.
Reteta nu e cine stie ce, toata lumea stie sa faca limonada , dar este bautura noastra preferata si vreau sa o vedeti si voi...... Eu pun asa:
  • 1,5 litri de apa plata
  • 1 lamaie mare
  • 5 linguri de zahar ( sau miere)
  • cuburi de gheata

Se taie cateva felii din lamaie si se pun in apa iar din restul de lamaie se stoarce sucul, se strecoara si se pune si acesta in apa din carafa ( carafa mea are 1,5 litri). Se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se dizolva.
La sfarsit punem cuburi de gheata si gata Limonada! Pentru un gust special putem pune si lime sau portocala, ori de ce nu, amandoua daca vreti sa va jucati putin cu aromele. E delicioasa si cu siguranta mai sanatoasa decat sucurile din comert.

Daca va intrebati de ce e roz, raspunsul e simplu, am facut cuburi de gheata roz, nu am pus coloranti ci am facut un ceai de zmeura neindulcit din care am facut cuburi de gheata. Gheata de zmeura da si putina aroma limonadei dar nu-i schimba gustul, e chiar mai buna......

5 comentarii:

Momo spunea...

suna bine limonada ta cu irizatii roz!o zi buna!

Anonim spunea...

Multumim de comentariu.
Am facut si noi link spre blogul tau.
E super. Felicitari!

Oana spunea...

Multumesc fetelor!

Ina Todoran spunea...

O idee minunata, Oana!

lauralaurentiu spunea...

Draga mea, la mine te asteapta un premiu. Chiar daca il mai ai, considera-te "dublu medaliata" - asa am facut si eu si acum ma simt plina de mandrie! Sper sa iti fi adus zambetul pe buze!

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner